Kategória:
Helyi receptek, Előételek, levesek, saláták
Létrehozva:
2022-06-15 15:40:42
Cikk írója:
Sziklási Anna Mária
Uborkasaláta télire eltéve

Hozzávalók : 5 kg gyalult uborka , 8 dl cukor , 2,5 dl 20 %-os ecet , 1 evőkanál mustármag , 1 dl só , 1 kávéskanál nátrium benzoát , 1 kávéskanál borkénpor , 1/2 evőkanál szemesbors. A hozzávalókat összekeverjük és a legyalult uborkához öntjük. Alaposan megkeverjük, majd hagyjuk pár órát állni, hogy levet engedjen, közben többször is kevergetjük, majd üvegekbe szedjük. A leve , amit kienged a pár órás pihentetés alatt , pont elegendő az üvegekre, hogy ellepje. Körülbelül 7 üveg lesz belőle. Tetszés szerint kaporral is lehet még ízesíteni.
Dakó Erika receptje
Városi magazin cikkek






Helyi látnivalók








Helyi Programok / események





További helyi programok / események »
Helyi szolgáltatók