Kategória:
Helyi receptek, Előételek, levesek, saláták

Létrehozva:
2022-06-15 15:40:42

Cikk írója:
Sziklási Anna Mária


Uborkasaláta télire eltéve


Hozzávalók : 5 kg gyalult uborka , 8 dl cukor , 2,5 dl 20 %-os ecet , 1 evőkanál mustármag , 1 dl só , 1 kávéskanál nátrium benzoát , 1 kávéskanál borkénpor , 1/2 evőkanál szemesbors. A hozzávalókat összekeverjük és a legyalult uborkához öntjük. Alaposan megkeverjük, majd hagyjuk pár órát állni, hogy levet engedjen, közben többször is kevergetjük, majd üvegekbe szedjük. A leve , amit kienged a pár órás pihentetés alatt , pont elegendő az üvegekre, hogy ellepje.  Körülbelül 7 üveg lesz belőle.  Tetszés szerint kaporral is lehet még ízesíteni. 

 

Dakó Erika receptje 

 

 

Városi magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »